Ze bestaan: communicerende techneuten

In gesprek met Carlo Ortelee, directeur eigenaar van Watersportcentrum De Brekken in Lemmer naar aanleiding van een brand met grote gevolgen voor de bedrijfsvoering van het watersportcentrum met jachthaven, verhuurplekken voor stacaravans en chalets. De Friese thuishaven voor watersporters.

Dinsdagochtend 13 augustus ging rond vijf uur de alarminstallatie van de horeca af. De huurder van het horeca-gedeelte van het complex, die op drie minuten afstand woont, liep direct naar het pand, zag rook en belde de brandweer, die snel ter plaatse was. De horeca-huurder probeerde ondertussen zelf de vlammen te blussen. De brandweer nam dit direct

De rook- en roetschade was in het hele pand zichtbaar.

van hem over en had het vuur in de horeca-opslag snel onder controle. De ruimte was vol rook en bluswater. Het gehele pand inclusief het kantoorgedeelte werd door de brandweer gecontroleerd op nog aanwezige personen en mogelijk andere brandhaarden. Omdat Ortelee op dat moment in Limburg was en er geen sleutels voor handen waren, heeft de brandweer een raam ingetikt om alle ruimtes van het gebouw te inspecteren. Vervolgens werd Stichting Salvage ingeschakeld om te beredderen en de schade te beperken.

“Toen ik in Lemmer aankwam had ik in een uur tijd tien visitekaartjes. Pas na een paar dagen wist ik wie welke rol had en door wie ze betaald werden. Het is allemaal chaotisch na een brand”, aldus Ortelee. De eigenaar van watersportcentrum De Brekken – een ondernemer puur sang – herpakte zich en ging in gesprek met de verzekeraar en het reconditioneringsbedrijf Corocor. Een offerte, waarin de apparatuur stuk voor stuk genoemd staat met wijze van reiniging en de kosten hiervan, werd opgesteld door Rob Vis Dieperink, directeur/projectmanager van Corocor Technische Reconditionering BV.

Ortelee: “Rob kan goed en duidelijk communiceren. Dat is zijn talent. Heel bijzonder trouwens, een techneut die goed kan communiceren en begrijpt waar je als ondernemer mee bezig bent. Zo voorkom je verwarring en irritatie. Ik heb de tijd en ruimte gekregen om zelf te beslissen wat ik wel en niet schoon wilde laten maken door Corocor. Een nieuw aangeschafte server heb ik laten schoonmaken, maar voor onze net nieuwe telefooncentrale wilde ik een nieuw exemplaar.”

De ruimte ontruimt, de roetresten zijn goed zichtbaar
De serverkast

Ortelee is verrast door de grote flexibiliteit van de medewerkers van Corocor. Er was goed overleg over wanneer apparatuur ontkoppeld, meegenomen, schoongemaakt en weer geplaatst kon worden, zodat het watersportcentrum zo kort mogelijk uit de lucht was. Op de vraag wat Corocor nog kan verbeteren in haar dienstverlening, antwoordde Ortelee duidelijk: “Graag in het offertetraject opnemen dat Corocor een ruimte nodig heeft van een paar vierkante meter voor twee man voor een paar dagen.”

Ondanks de professionele steun zonder commerciële druk van Corocor hoopt Ortelee nooit meer een brand mee te maken. Hij praat nog met verbazing over de grote effecten van een relatief kleine brand. “Brand in de horeca-opslag een ruimte van 12 m2 veroorzaakt enorme roetschade in het hele pand van 1.000 m2. Roet dringt overal doorheen en werkelijk alles moet grondig schoongemaakt worden. De afzuigkap van roestvrijstaal leek binnen 3 weken al op een koperen versie”, vertelt Ortelee nu met een glimlach.

Het watersportcentrum is inmiddels weer in bedrijf

Reaal deelt Slurpzakken uit na stormschade

Reaal gaat gedupeerden van de recente voorjaarsstormen ondersteunen met extra preventieve middelen. Zo ontvangen klanten van Reaal die vorige week schade hebben opgelopen door de extreme wind- en hoosbuien een ‘Slurpzak’, een innovatieve zandzak (zonder zand!) die binnenstromend water opneemt en tegelijkertijd buiten de deur houdt. Dinsdag ontving de heer Dekker uit Hoofddorp de eerste Slurpzak uit handen van Roeland Vellinga, financieel adviseur en eigenaar van Vellinga Assurantiën.

De Slurpzak, de zandzak zonder zand.

De heer Dekker: “Het ging vorige week dinsdag echt flink te keer hier in de straat. Enorme windstoten afgewisseld met flinke hoosbuien. In een kort tijdsbestek kwam er een enorme hoeveelheid regenwater naar beneden. Door de storm waaide de kap van onze schoorsteen en liep er veel water naar binnen. Met alle gevolgen van dien. Gelukkig heeft Reaal snel een aannemer kunnen regelen die de schade hersteld heeft. Hopelijk krijgen we niet nog een keer te maken met waterschade, maar als het nog een keer gebeurt, dan zijn we voorbereid. De Slurpzak komt dan goed van pas.”

Innovatieve oplossingen

Sitske Mauritsz, COO Schadeverzekeringen bij Reaal: “De huidige klimaatverandering gaat gepaard met flinke regen-, hagel- en onweersbuien, maar ook met grote droogte of stevige stormen. Dit leidt steeds vaker tot grote schades aan o.a. woningen en auto’s. Om overlast en ellende bij onze klanten te voorkomen zijn we altijd opzoek naar innovatieve oplossingen. Door mensen, die recent zijn getroffen door wind- en hoosbuien, te voorzien van een Slurpzak hopen we dat zij in toekomst beter zijn toegerust mocht het noodlot weer toeslaan. Met deze actie hopen we tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan het verhogen van het bewustzijn over de gevolgen van klimaatverandering.”

(Bron: Nieuwsbrief Risk&Business, 12 juni 2019)

[04 juni 2019] Vacature Technisch Reconditioneerder (m/v)

[04 juni 2019] Vacature Technisch Reconditioneerder (m/v)

In verband met de uitbreiding van ons team in Heerenveen hebben wij plaats voor een Technisch Specialist (m/v) voor 38 uur per week.

Binnen Corocor Technische Reconditionering BV worden alle high tech activiteiten gebundeld, zoals het in de oude staat reconditioneren van machines en andere (fijn) mechanica na brand, rook, roet, explosie en waterschade (technische reconditionering). Daarmee behoren we binnen Europa tot één van de weinige bedrijven die deze specialistische werkzaamheden uitvoeren.
Het uitgebreide dienstenpalet omvat daarnaast preventief onderhoud, professionele maatregelen die de ‘levensduur’ van machines en andere elektronica kunnen verlengen. Deze diensten bieden we onder meer aan bij (industriële) bedrijven maar ook in de scheepvaart- en offshore-industrie en bij overheidsinstanties, waaronder de Nederlandse Spoorwegen.

Wij bieden jou:

Een dynamische en verantwoordelijke baan waarin je je bezighoudt met reconditioneren en/of repareren van (computer)apparatuur, consumentenelektronica en machines in onze werkplaats of bij de opdrachtgever. Je houdt je tevens bezig met storingen opsporen, meten, repareren en testen van apparatuur na een ruime inwerkperiode.

Wij verwachten:

• Een opleiding elektrotechniek (bij voorkeur elektronica of computertechniek)/ werktuigbouw op (v)mbo-niveau of vergelijkbaar;
• Enige ervaring in het repareren van (computer)apparatuur en consumentenelektronica;
• Enige kennis van diverse computerbesturingssystemen, zoals Windows, Linux en Mac OS;
• Een nauwkeurige en systematische werkwijze;
• Een dienstverlenende instelling en representatieve uitstraling;
• Stressbestendigheid, een flexibele instelling en collegialiteit;
• In bezit van rijbewijs B;
• Bereidheid tot het draaien van piketdiensten;
• Bereidheid tot het uitvoeren van werkzaamheden buiten kantooruren, in het weekend en incidenteel in het buitenland;
• Bereidheid tot het halen van VCA-certificaat (al in bezit zijn van dit certificaat is een pré).

Waar kan je op rekenen:

• Een team van enthousiaste collega’s en een informele bedrijfscultuur;
• Voldoende mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling door middel van een opleidingstraject;
• Een passend salaris en eigentijdse arbeidsvoorwaarden volgens de OSB-schoonmaak cao;
• Een bedrijfsbus voor zakelijk gebruik.

Spreekt bovenstaande omschrijving je aan?

Stuur dan je curriculum vitae met overtuigend schrijven aan Corocor Technische Reconditionering BV, t.a.v. de heer R.A. Vis Dieperink, Hermes 4, 8448 CK Heerenveen, e-mail: rob@corocor.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Direct Contact