‘Elk vuiltje wordt bekeken’

De nog steeds ‘aangedane’ utility engineer van Graphic Packaging is tot op de dag van vandaag verbaasd over de uitstekende kwaliteit van specialisten die na de explosie in een ketelhuis zijn ingeschakeld voor schoonmaakwerkzaamheden door Rob Vis Dieperink, directeur/projectmanager van Corocor Technische Reconditionering.

Op zondagmiddag 7 januari 2018 gaf een ketel erg veel rook, waarop de utility engineer de betreffende ketel uitzette. Om 19:00 uur volgt er een brandalarm, er is dan alleen rook te zien. Om 20:00 uur is er een explosie en ontsnapt een heftige vuurbal uit het ketelhuis. De explosie veroorzaakt gelukkig geen gewonden onder de medewerkers.

Door een lekgeraakte spiraal, waar olie met een temperatuur van 230 graden doorheen loopt, kwam de olie in de ketel terecht. Omdat de ruimte afgesloten is, kwam er zoveel druk op de leiding, dat de hete oliedamp explodeerde en een steekvlam ontstond. Op zondagavond al zijn door Corocor specialisten ingeschakeld, die aan de schoonmaakwerkzaamheden begonnen. Door de snelle start en de juiste uitvoering door de reconditoneringsmedewerkers is het ketelhuis maar 7 uur buiten werking geweest.

De brand woedde hevig na de explosie.

Vooral de heldere en duidelijke communicatie van Corocor staat de utility engineer nog het meeste bij. “Na zo’n heftige explosie ben je in paniek en weet je eigenlijk niet zo goed wat te doen”. In goed overleg werd doorgesproken welke onderdelen door wie en wanneer schoongemaakt worden. Professionele specialisten werden hiervoor ingeschakeld, waardoor de (bedrijfs)schade beperkt is gebleven. Door de uitstekende communicatie verliep het schoonmaakproces snel en goed. “Corocor verdient een dikke negen. Zij zijn bekend met deze situaties. Schoonmaakbedrijven op de hoek zijn ook bereid om alles te doen, maar zijn geen specialisten. De specialisten die door Rob zijn ingeschakeld openen schakelkasten, pompen en motoren en maken elk onderdeel van binnen schoon. Elk vuiltje wordt bekeken en opgeruimd. Er zijn alleen mensen geweest, die weten waar ze mee bezig zijn tijdens de schoonmaakwerkzaamheden na de heftige explosie. Deze mensen gingen veilig om met de hoge temperaturen en schakelkasten die onder spanning staan. Zij weten wat wel en niet kan op dat moment. En communiceren ook nog!, aldus een tevreden utility engineer, die de snelle, duidelijke en uitstekende maatregelen die door Corocor zijn genomen als uiterst plezierig heeft ervaren.

Direct Contact