Hoe reconditionering helpt bij extreme weersomstandigheden

Het kan niemand ontgaan zijn dat we in Nederland te maken krijgen met steeds extremere weersomstandigheden. In juni werd bijvoorbeeld het Brabantse dorp Luyksgestel nog zwaar getroffen door een flinke hagelbui. In een paar minuten was er in het dorp letterlijk geen autoruit meer heel. Op bijna alle daken lagen zeilen om gaten te dichten. In heel Zuid-Nederland staat de teller inmiddels al op 500 miljoen euro aan schade, puur en alleen door extreme hagelbuien.

Hoe reconditionering helpt bij extreme weersomstandigheden

Van zonnig naar kletsnat

Wat we de laatste jaren merken met het weer, is dat er steeds meer pieken komen. In de zomer heb je periodes met extreem warm en droog weer. De winter wordt juist milder, maar als het vriest, dan vriest het ook gelijk goed.

Dit soort schommelingen in het weer zijn we nog niet gewend in Nederland. Het heeft invloed op eigenlijk alles. De natuur is van slag (kijk maar naar de muggenplaag die we nu hebben door de warme winter), gebouwen moeten bestand zijn tegen de extreme verschillen, maar dat geldt ook machines en die worden nog weleens vergeten.

Onderhoud van machines

Wanneer machines in de buitenlucht gebruikt of gestald worden, hebben ze niet alleen te maken met normale slijtage. Er is nog een factor die bepalend is voor de levensduur: het weer. Bij droge condities gaat een machine over het algemeen langer mee, dan wanneer het elke dag in de regen aan het werk is. In Nederland is het weer écht niet te voorspellen dus machines moeten bestand zijn tegen elke weertype.

Goed en periodiek onderhoud zorgt ervoor dat de machines langer in conditie blijven. Het verlengt de levensduur met maanden, soms zelfs met jaren. Oppervlakkig schoonmaken is vaak geen probleem, maar voor écht grondig onderhoud is een specialist onmisbaar.

Reconditionering van machines

Wateroverlast en windhozen waarbij stof en vuil zich overal verspreid. Dat is niet meer ondenkbaar in Nederland. Water, stof en vuil heeft de eigenschap dat het in alle onmogelijke hoeken en gaten kruipt. Onderdelen kunnen worden aangetast waardoor de machine niet goed meer werkt.

Met reconditionering wordt de machine helemaal binnenstebuiten gekeerd. Elk onderdeel, schroefje en boutje wordt grondig schoongemaakt. Tegenwoordig zijn er verschillende technieken die hiervoor gebruikt worden.

Twee voorbeelden:

  • Reconditionering op waterbasis
    Is de machine aangetast door bijvoorbeeld chloorionen, dan biedt reconditionering op waterbasis het beste resultaat. Het is een techniek die al jarenlang gebruikt wordt en inmiddels zijn toegevoegde waarde heeft bewezen.
  • Reconditionering met CO2
    Een verantwoorde reiniging, bijzonder snel en met veel minder afvalstoffen. Bovendien hoeft de machine niet volledig gedemonteerd te worden, waardoor u weer snel 'back in business' bent. En het past uitstekend bij MVO beleid.

De toekomst?

De voorspellingen zijn duidelijk: de weersomstandigheden gaan alleen nog maar extremer worden. Wat moet u dan doen met uw machines? Alles nieuw aanschaffen in de hoop dat die beter bestand zijn tegen het weer? Dat is een flinke investering die ook niet persé nodig is.

Reconditionering hoeft niet pas uitgevoerd te worden na een calamiteit zoals wateroverlast. Wanneer u uw machines periodiek laat reinigen door middel van de nieuwste reinigingstechnieken, wordt de levensduur verlengd, blijft de machine altijd goed werken én zijn ze beter in conditie waardoor ze ook beter bestand zijn tegen de extreme weersomstandigheden. Oftewel, u bent klaar voor de toekomst.

Direct Contact