Een 10 met een griffel

Foto 1 Rookwolken boven de school in Doetinchem Foto News United 112Achterhoek nieuws

Het Zone.college in Doetinchem geeft Corocor een 10 met een griffel

Vrijdag 22 januari 2021 aan het einde van de middag ontstond een brand in een van de lokalen van het Zone.college aan de Gezellenlaan in Doetinchem. Bij de brand kwam enorm veel rook vrij en al snel moest de brandweer opschalen naar het sein ‘zeer grote brand’. Meerdere brandweerwagens en een hoogwerker werden ingezet om de brand van het in 2018 opgeleverde schoolcomplex onder controle te krijgen.

Voor de opvallende nieuwbouw van het Zone College is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van circulaire materialen. Het gebouw met een licht doorlatende koepel is duurzaam en innovatief gebouwd en heeft geen gasaansluiting, een laag energiegebruik en een gezond binnenmilieu. Op het dak staan drie units met lucht-water-warmtepompen.

Foto 3 brand zone college

ICT manager René van Veen is dankbaar voor de steun van Corocor direct na de brand. Hij had geen idee van de impact van deze brand. De gehele school had rook- en roetschade, terwijl hij zelf dacht: “Ach, brandje in twee lokalen. Dat is snel op te lossen, dan kunnen die lokalen weer gebruikt worden. De impact van deze brand heb ik echt onderschat.” De professionaliteit en ervaring van de medewerkers van Corocor bleken meteen. Zij wilden allereerst zo snel mogelijk met de ICT manager van de school in contact komen. Zij namen een adviserende en ondersteunende houding aan, waardoor de meest essentiële apparatuur direct kon worden gereinigd, zoals netwerkapparatuur, laptops, touchscreens en dergelijke. Hierdoor konden de leerlingen alweer snel toetsen en examens maken met de laptops. “De medewerkers van Corocor maakten een perfecte inschatting van de urgentie. Het schoonmaken van andere technische apparatuur kon nog even wachten. Zij creëerden snel een zo goed mogelijk werkbare situatie.” Het Zone.college waardeert deze hulp van Corocor zeer, zeker omdat het vaste personeel geen ervaring heeft met dergelijke situaties.  

Wel een geluk dat de brand in het gloednieuwe pand ontstond en niet in het oude. Door de brandcompartimenten die bij de bouw aangebracht zijn, kon de brand niet overslaan naar het hele pand. De leslokalen op de bovenverdieping rondom de koepel hebben alleen rookschade opgelopen en na het reinigen hiervan konden deze lokalen weer snel in gebruik genomen worden. “Heel handig dat we nog in contact stonden met de aannemer en diverse leveranciers, omdat het pand net iets meer dan een jaar geleden opgeleverd is”, vertelt René verder.

Foto 2 brand zone college 1

Op de vraag wat Rene het meest gewaardeerd heeft in de aanpak van Corocor antwoordt hij het professionele, flexibele meedenken en de snelheid van handelen met korte lijnen en de prima communicatie die een dynamische werkwijze mogelijk maakte. “Dat sprong er echt uit. De directeur Rob Vis Dieperink was er altijd. Hij zorgde dat hij voortdurend op de hoogte was van de stand van zaken en regelde snel extra capaciteit en andere benodigde zaken. Hij had aandacht voor zowel de menselijke als de zakelijke kant. Een gouden strategie, die Corocor hanteert!” aldus een zeer tevreden klant.