Gerookt vlees bij de slager na brand

Keurslager beste foto brand kantoor kelder rotated

Wat is Martin Dijk, oprichter en eigenaar van de keurslager met zes medewerkers aan de Kerkstraat in Haaren blij met zijn beslissing van tien jaar geleden om zijn slagerij goed te verzekeren. Na de brand van 16 maart was hij dan zeker failliet gegaan. De materiële schade bedraagt meer dan € 400.000,–.

Nog vol emoties vertelt keurslager Dijk over de vreselijke brand, die zijn slagerij, de werkplaats en de kelder onder zijn pand voor de opslag van specerijen en verpakkingsmateriaal verwoest heeft. De brand is ontstaan door een printer in de kelder die kortsluiting veroorzaakte. De temperatuur in de kelder liep tijdens de brand op tot 85 graden Celsius. Al het materiaal in de kelder is verwoest door de brand en vernietigd. De medewerkers van Cocoror Technische Reconditionering hebben alle materialen uit de winkel en de werkplaats op de begane grond waar een stekker aan zit gereinigd. Van weegschalen, inpakmachines, steamers tot machines waar worst mee gemaakt wordt.

De koelcel en vriezer draaiden een dag later alweer”, vertelt de keurslager trots. “Uiteraard is de inhoud, al het mooie vlees, vernietigd.”

Om toch nog wat omzet te maken tijdens de herstel- en schoonmaakwerkzaamheden heeft deze ondernemer een verkoopwagen gehuurd en voor de deur van zijn uitgebrande winkel geplaatst. Het herstel van de slagerij en de levering van een nieuwe toonbank – die uiteindelijk onherstelbaar beschadigd bleek door HCL deeltjes, die alles van metaal aantasten – neemt heel wat weken in beslag. Op 1 juli is de keurslager weer open gegaan. 

Opening Slager1
Opening Slager3

Wat Dijk het meest gewaardeerd heeft in deze afgelopen periode is het begrip voor zijn situatie en de geboden hulp door medewerkers van Corocor en specifiek de aandacht van de directeur zelf, Rob Vis Dieperink. “Op het moment dat ik het niet meer zag zitten, sprak Rob op een geruststellende wijze en nam hij alle tijd om met me te praten. Corocor is een partij die middelt tussen mij, de schadelijdende partij en de verzekeringsmaatschappij. Wanneer je in zo’n labiele toestand verkeert, is het heel plezierig om geen discussies te hoeven voeren. Dat neemt Corocor uit handen. Bovendien hebben de medewerkers van Corocor mij uitstekend geholpen met het nemen van beslissingen, door hun rustige, duidelijke uitleg van de consequenties om materialen wel of niet te reinigen. Zij zijn zich er enorm van bewust welke impact een brand op iemand heeft en gaan hier zorgzaam mee om. Alle machines draaien weer. We hebben alweer ontbijtspek en runderrookvlees gerookt!”, vertelt de enthousiaste keurslager.

Opening Slager2