“Zo schoon wordt het nooit meer …”

Interview mei 2020 brandhaard

Na de brand, afgelopen voorjaar, in de wasserij te Delfzijl, een van de sociale werkvoorzieningen van Werkplein Fivelingo, is door Corocor Technische Reconditionering en Dolmans Calamiteiten Diensten met 25 man keihard gewerkt om de wasserij binnen vijf dagen weer operationeel te krijgen. Werkplein Fivelingo voert de Participatiewet uit voor de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum. Onder meer door aangepast werk te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een van die werkplekken is deze wasserij. Daar vinden mensen onderdak die beschut werk hebben, een SW-dienstverband of een dagbestedingsindicatie. Deze ‘semiprofessionele’ wasserij verzorgt voor zo’n vijfhonderd ouderen in deze regio het was- en strijkwerk.

Bart Duursma, Teammanager Facilitair van Werkplein Fivelingo, weet nu waar de term ‘brandschoon’ vandaan komt. Nog onder de indruk van de enorme roet- en gevolgschade die een relatief kleine brand in een gasgestookte droger heeft veroorzaakt, vertelt hij vol bewondering over de daadkracht en professionaliteit van de medewerkers van Corocor, die alle apparatuur en machines hebben gedemonteerd en minutieus hebben schoongemaakt. En ook over de medewerkers van Dolmans, die de ruimtes en inventaris hebben gereinigd. “Mooi om te zien hoe hard er gewerkt is om de strakke planning te realiseren. Op donderdag om 12:00 uur met alle partijen afgestemd, dat de wasserij op maandag om 14:00 uur weer operationeel zal zijn. Dat is mede gelukt door de perfecte communicatie tussen alle partijen. Ik ben nog verbaasd waar allemaal roet in zat van airco, leidingen, luchtkanalen tot theelepeltjes. Alles is perfect schoongemaakt. Zo schoon wordt het hier nooit meer“, aldus de teammanager facilitair.

Interview mei 2020 koelkasten

Aan de medewerkers van Werkplein Fivelingo wil Duursma ook een compliment maken. Zij hebben binnen een week de achterstanden weggewerkt. Bovendien de was van twee dagen die klaarstond om naar de ouderen die in zorginstellingen en zelfstandig wonen te brengen, opnieuw gewassen en gestreken. “Deze kwetsbare medewerkers van Werkplein Fivelingo hebben echt een topprestatie geleverd. Ik ben blij dat we weer helemaal op orde zijn na deze hectische lange dagen, mede dankzij de fantastische inzet van en samenwerking tussen de beleefde, keurige hardwerkende medewerkers van Corocor en Dolmans”.

Bart Duursma, Teammanager Facilitair van Werkplein Fivelingo