Machine onderhoud door Corocor voor een solide Machinepark

Uitstekend preventief onderhoud aan machines

Preventief onderhoud aan machines is ontzettend belangrijk. U kunt efficiënter te werk gaan door storingen te voorkomen en uw machines gaan langer mee. De levensduur van uw machines gaat achteruit wanneer u ze niet regelmatig onderhoud en u loopt zelfs de kans dat uw machinepark stil komt te staan.

Corcoror is als reconditionerings en specialistisch reinigingsbedrijf ook expert in preventief onderhoud aan elektrische, elektronische en mechanische apparatuur. Onze specialisten voeren reinigings werkzaamheden voor u uit. Bovendien denken wij graag met u mee inzake het opstellen van een machine onderhoudsplan. Hiermee voorkomt u onnodige schade en krijgt u deskundig advies om uw machines langer mee te laten gaan. 

 

Wie is Corocor

Corocor is een technisch reconditionering bedrijf. Dit houdt in dat wij machines reinigen nadat deze vervuilt zijn geraakt. Corocor BV wordt geleid door Rob Vis Dieperink. Rob is al sinds 1985 aan het werk in de reconditioneringsbranche. Naast dat hij een opleiding als risicodeskundige heeft gevolgd, heeft hij ook ontzettend veel ervaring opgedaan met wereldwijd projecten. Verder heeft hij bij verschillende calamiteitenbedrijven gewerkt. Sinds september 2014 werkt hij onder de naam Corocor Technische Reconditionering B.V.

Binnen het team werken technici die al meer dan 10 jaar ervaring hebben in het reconditionering vakgebied. Naast dat wij al jaren ervaring hebben, volgt al het personeel jaarlijks cursussen om hun kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen.

Corocor BV heeft twee vestigingen. Het hoofdkantoor staat in Heerenveen. De satelliet vestiging bevindt zich in Delfzijl. 

Industriële
reiniging

Industriële omgevingen en productieprocessen.

Technische reconditionering

Grote gevolgen na aantasting door water, chemicaliën of vuil.

Roet- en
rookschade

Professioneel verwijderen van roet- en rookschade.

Water
schade

Specialistische reiniging na waterschade.

Corocor is uw expert in machinepark onderhoud

Expert in preventief onderhoud

Het team dat voor Corocor werkt beschikt over de juiste vaardigheden en technieken. U kunt bij ons terecht voor diverse diensten. Met verschillende specialistische technieken kunnen we u helpen met onder andere het grondig reinigen van machines en apparatuur, drogen na waterschade, het reinigen na schade zoals brandschade of waterschade, data-recovery en data-erasure en ook opleveringsschoonmaak. Dit betekent dat uw machines langer mee kunnen gaan. U voorkomt ongeplande storingen door preventief onderhoud en ook reinigend onderhoud. Dit zal uiteindelijk de productiestilstand verminderen, en u zult aanzienlijk op kosten besparen.
Onderhoud Machines door Corocor

Totale ontzorging voor het onderhoud

Onderhoud machinepark
Tijdens het totale onderhoud van uw machinepark wordt er indien nodig gereinigd (CO2 of Ultrasoon). Er wordt gekeken naar onderhoud van de machines en er worden waar nodig kleine reparaties gedaan. Denk hierbij aan tandwiel, lager of het lassen van afgebroken onderdelen, onderhoud lasmachines en onderhoud draaibank.
Dankzij Corocor wordt het onderhoud van uw machines tot in de puntjes geregeld en kunt u zich concentreren op andere belangrijke zaken.

Waarom is industrieel onderhoud nodig?

Met industrieel onderhoud zorgt u ervoor dat uw apparaten en machines in topconditie blijven en dus langer mee gaan. Als u geen eigen specialistische schoonmaakploeg hebt kan Corocor zorgen voor periodiek onderhoud. Niet alleen is het personeel ervaren, gekwalificeerd en gespecialiseerd maar ze zijn ook NEN-gecertificeerd.

Corocor werkt onder andere voor BAM, Eneco en Enexis. Met behulp van een aantal gespecialiseerde technieken zorgt Corocor ervoor dat uw machines weer in topconditie komen. Dit kan op locatie of in-huis gedaan worden.

Soorten machines onderhoud

Er zijn diverse gebieden waarop onderhoud van machines mogelijk is. In de loop der jaren hebben we al heel wat ervaring opgedaan bij verschillende bedrijven, machineparken en fabrieken. De volgende zaken zijn al succesvol uitgevoerd:

 • Rijdend en varend materieel. Hieronder vallen auto’s, trekkers, scheepsmotoren, graafmachines, tuinmachines en zitmaaiers.
 • Divers gereedschap waaronder handgereedschap alsmede onderhoud elektrisch gereedschap.
 • Hydraulische systemen. Denk hierbij aan pompen, ventielen en cilinders. (i.s.m. Hydraukom-Delfzijl).
 • Industriële machines voor diverse industrieën. Hier gaat het om productielijnen, CNC machines en onderhoud robots.
 • Horeca apparatuur. Hier gaat het vaak over het oppervlakte gedeelte en niet zo zeer de interne onderdelen zoals ventilatoren.
 • Fabrieksmachine voor de maakindustrie. Hier vallen CNC apparatuur, revisie stansmachines, besturingskasten en technische apparaten onder.
 • Drukkerijen. Ook hier vallen stansmachines onder.
 • Airco onderhoud of onderhoud luchtregulering.

Gebruikte technieken bij machine onderhoud

Bij Corocor maken wij gebruik van verschillende technieken voor het onderhouden van machines. Zo maken wij gebruik van:

 • CO2-reiniging (droogijs reiniging) om ongewenste vervuiling op een snelle en effectieve manier te verwijderen. Een groot voordeel van deze techniek is dat er een droogtijd is van één uur. Dit houdt in dat de machine maar beperkte tijd stil staat.
 • Nat reinigen met chemicaliën voor zwaar verontreinigde machines.
 • Badenlijn voor het verwijderen van corrosie.
 • Ultrasoon reinigen voor de verwijdering van chemische restanten en vervuiling dat moeilijk te verwijderen is.
Foto oude roestige machine

Onderhoudsplan machines

Lasmachine

Samen met uw engineers stellen we een onderhoudsplan op. Een onderhoudsplan is super belangrijk. Hiermee voorkomt u gebreken aan de machines. Door eens in de zoveel tijd te kijken naar uw machines en deze grondig te reinigen, behoudt u hun conditie. U voorkomt kosten die u anders zou moeten uitgeven aan de reparatie of vervanging van kapotte machines. Door uw machinepark goed te onderhouden krijgt deze een langere levensduur. Met een onderhoudsplan contract zorgt u ervoor dat er periodiek naar de machines gekeken wordt. Dit contract kan per maand, kwartaal of per jaar. 

Nogmaals de voordelen van een onderhoudsplan: u voorkomt storingen en machines die kapot gaan; u bespaart op reparatie- of vervangingskosten; uw machines gaan langer mee.

Samenwerken aan uw productie continuïteit en veiligheid

Alhoewel wij zelf geen onderhoudsplan voor u kunnen schrijven, kunnen we hem wel samen met uw engineers opstellen en periodiek uitvoeren. Een goed onderhoudsplan bestaat uit meerdere onderdelen:

 • Welke machines moeten worden onderhouden en op wat voor manier. Bijvoorbeeld preventief onderhoud of reinigend onderhoud.
 • Gedurende hoeveel periodes dit plaats vindt. Als voorbeeld: In de MCC-ruimtes vindt jaarlijks reinigend en preventief onderhoud plaats.

De doelen van een onderhoudsplan zijn als volgt:

 • Vervuiling in de machines verwijderen.
 • Vroegtijdig signaleren van problemen.

De MCC-ruimtes zijn complex en staan vol met technische apparatuur. Dit is de ruimte waar de meeste elektronica van het bedrijf doorheen gaat. Het is dus vanzelfsprekend dat u de ruimte laat schoonmaken door een bedrijf dat verstand heeft van stroom en ook weet waar de gevaren zitten. Dit is natuurlijk een betere keuze dan een regulier schoonmaak bedrijf. Met een goed onderhoudsplan gaan uw machines langer mee en is het voor uw personeel veiliger op de werkvloer. Aan de hand van periodiek onderhoud krijgt u inzicht in de staat van uw machines.

Samen een duurzaam onderhoudsplan opstellen

Het is ook mogelijkheid om een duurzaam meerjaren onderhoudsplan samen te stellen. Dit heeft de volgende voordelen:

 • Kijken naar de huidige staat van de machines en ze zo onderhouden dat de levensduur verlengd wordt.
 • Inzicht in de toekomst van uw machines en daarbij een verwachting over kosten en planning.
 • Ruimte om te verduurzamen binnen het onderhoudsplan.
 • Ongeplande storingen en onnodige schade voorkomen waardoor u kunt besparen op kosten voor productiestilstand en reparatie.
 • Door het periodieke onderhoud wordt u op tijd bewust van eventuele schade en hierdoor kunt u vooruit plannen om deze schade tegen te gaan.

Stel samen met Corocor een onderhoudsplan voor uw machinepark op

Gerelateerde diensten van Corocor

Zoals u ziet kunt u bij Corocor terecht voor onderhoud op verschillende gebieden. Als aanvulling op het machine onderhoud of het regulier onderhoudsplan kunnen we deze diensten ook voor u en uw team uit handen nemen. Zo regelen we uw totale ontzorging. Voor de volgende gevallen kunt u terecht bij Corocor: 

 • Het herstellen van gevolgen door opgelopen waterschade aan de machines. Voor het aanpakken van waterschade is niet alleen de juiste kennis nodig maar ook het juiste apparatuur. Bij Corocor beschikken wij over meerdere droogtechnieken waarmee we uw machines en archief kunnen redden.
 • Vakkundig verwijderen van roet- en rookschade. Ook na een brand gaat Corocor specialistisch te werk. Na een brand kan de lucht erg vervuild zijn. Daarnaast kan het sporen achter laten. Wij hebben een aantal methodes om uw pand en machines weer in hun oude staat te brengen.
 • Kleine reparaties en revisiewerk. U kunt ook geholpen worden met het kleinere werk of met het controleren van werk wat eerder gedaan is.
 • Technische reconditionering. Door een specialistische ontreiniging worden machines weer in oude staat gebracht. Hierdoor kunnen de machines soms weer jarenlang mee.

FAQ / Veel gestelde vragen over Machine Onderhoud