Technische reconditionering vergt een specialistische aanpak

Calamiteit of een klein ongeluk

Een onverwacht incident kan uw bedrijf plotseling stopzetten. Het kan een calamiteit zijn, maar ook een klein ongeluk met onvoorziene gevolgen. Uw machinepark, technische installatie of apparatuur kan hier ernstige schade van ondervinden. Schade die soms niet geheel op het eerste oog zichtbaar is. Wat doet u? Door te kiezen voor technische reconditionering bespaart uw bedrijf de investering die nieuwe aanschaf met zich meebrengt. In veel gevallen zijn de kosten van deze gespecialiseerde vorm van schoonmaak aanmerkelijk lager. Daarnaast voorkomt u al te lange bedrijfsstilstand.

Wat is technische reconditionering?

Aantasting door waterschade, chemicaliën of vervuiling door bouwstoffen kan grote gevolgen hebben. Soms is vervanging van de getroffen apparatuur niet te voorkomen. Maar vaak kan een specialistische reiniging ze weer in oude staat herstellen. Deze manier van reinigen noemen we technische reconditionering. Het is een manier van reinigen waarvoor vakkennis en bezit van geavanceerd materieel nodig is. Zo kunnen bijvoorbeeld chloor-ionen worden verwijderd met een uitgekiende behandeling op waterbasis.

Voorbeelden van goederen die in aanmerking komen voor Technische Reconditionering van Corocor zijn (naast machines en technische installaties):

  • Printplaten
  • Muren en vloeren
  • Meubels, schoenen en kleding

 

preventief-onderhoud-machines-01_CT_Corocor-technische-reconditioning

Industriële
reiniging

Industriële omgevingen en productieprocessen.

Preventief machine onderhoud

Voorkom storingen en waarborg de continuïteit.

Roet- en
rookschade

Professioneel verwijderen van roet- en rookschade.

Water
schade

Specialistische reiniging na waterschade.

Aanpak

Het behandelen van uw apparatuur of machines kan tot hoge kosten leiden. Het is belangrijk om vooraf vast te stellen dat deze de kosten van eventuele vervanging niet overschrijden. Samen met ons maakt u deze afweging. De volgende stap is een maken van een plan van aanpak. We plannen de werkzaamheden zo gedetailleerd mogelijk in. Dit levert een accurate kostenraming op, waarna u alsnog af kunt zien van een samenwerking. Met het maken van het plan wordt pas echt inzichtelijk in hoeverre we stilstand in uw werkproces kunnen voorkomen. Voor ons is het belangrijk dat de reële kosten naderhand niet tegenvallen.

Wanneer kiezen voor technische reconditionering?

De reden om voor technische reconditionering te kiezen hoeft niet eens altijd een calamiteit of ongeluk te zijn. Het kan zelfs raadzaam zijn om uit oogpunt van preventie een periodieke reiniging van uw machinepark in te plannen. Zo voorkomt u kosten van eventuele stilstand later. Ons materieel is er grotendeels in voorzien dat we makkelijk bij u op locatie kunnen komen.

Heeft u momenteel problemen met minder soepel lopende machines of onverklaarbare storingen aan uw apparatuur? Reconditionering kan de oplossing zijn. Wij maken graag tijd voor u vrij om u te adviseren op dit punt.

Waarom Corocor inschakelen?

  • De modernste (mobiele) technieken in huis
  • Specialistisch opgeleide technici
  • Planmatige aanpak
  • Uitval beperkt
  • Reële inschatting van kosten
  • Nadruk op goede onderlinge communicatie

Voor meer informatie bel 0513-767283 of mail naar info@corocor.nl.