Corocor gaat ook voor sociaal en duurzaam ondernemen

MVO-certificaat

In 2016 ontvingen wij het MVO-certificaat voor sociaal en duurzaam ondernemen en werken. Met dit certificaat krijgen wij de welverdiende en openlijke waardering voor het doorvoeren van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en duurzame ontwikkelingen in de beleidsvoering.

De 3 P’s, People, planet en profit vinden wij belangrijk en streven ernaar hier zoveel mogelijk mee te werken.

keurmerken-certificaten_MVO_CT_Corocor-Technische-Reconditionering

Als bedrijf hebben we in 2014 meegedaan aan het Koploperproject in Heerenveen. Uit hoofde daarvan onderhouden wij nog steeds contacten met medekoplopers om elkaar te helpen met tips en trics.

Verder hebben wij via een re-integratie-bureau geparticipeerd/geassisteerd om een basisschoolleerkracht een stageplaats te geven. Zij wilde zich vanwege het wegvallen van een groot gedeelte van haar spraakvermogen, laten omscholen tot administratieve kracht.

Bij Brasserie de Stal in Heerenveen runnen mensen met een verstandelijke beperking samen met professioneel horeca- en zorgpersoneel de brasserie. We hebben het bedrijf gesponsord bij het aanschaffen van een auto en als tegenprestatie hebben wij de Corocor-bestickering van deze bedrijfsauto mogen verzorgen.

In onze bedrijfs-/reinigingsprocessen denken wij na over recycling/groene reinigingstechnieken met als voorbeeld het gescheiden aanbieden van ons afval , hergebruik van onze poetsdoeken en toepassen van alternatieve reinigingstechnieken zoals CO₂ om de afvalstromen zoveel mogelijk te beperken, frequente controle van bandenspanning om brandstofverbruik te beperken.

Tevens zijn wij gehuisvest in een CO₂ neutraal pand welke wordt verwarmd door aardwarmte.

Meer informatie »