“Corocor de vaste partner van NS levert topkwaliteit”

Verhaal van een klant

Voor de NS is er geen twijfel mogelijk. Corocor Technische Reconditionering wordt voor het reinigen van treinstellen na een brand of kortsluiting op relaispanelen altijd ingeschakeld. Andere reconditioneringsbedrijven leveren deze topkwaliteit niet. Na een brand is het van belang dat het treinstel zo snel mogelijk grondig wordt schoongemaakt om brandlucht in de rest van de trein te voorkomen.


De NS heeft een eigen afdeling Schadeherstel onder leiding van Randy Pen. De medewerkers van deze afdeling houden zich onder andere bezig met het herstellen van allerlei soorten schades aan NS materieel. Zoals beschadigde treinen na een botsing, herstel polyester schades en het lijmen van ramen van treinen. Voor het herstel van een treinstel na een brand wordt altijd Corocor ingeschakeld. Rob Vis Dieperink en zijn team zijn dé experts in het schoonmaken en herstellen van zowel de inventaris van de trein als elektrische componenten.


“De medewerkers van Corocor hebben veel kennis van elektra-systemen en hoe deze schoon en werkend te krijgen na een brand”, aldus Randy. “Poederblussers beschadigen de elektronische systemen maar de specialisten van Corocor maken deze systemen schoon in een conditioneringsruimte en daarna worden ze in droogkamers gedroogd. Hierna werken de systemen weer prima en is vervanging niet nodig. Een mooie duurzame oplossing.”


Wat Randy zeer op prijs stelt is het totale plaatje wat Corocor biedt: betrokken medewerkers met verantwoordelijkheidsgevoel van directie tot werkvloer. Heldere, duidelijke en open communicatie over wat ze doen, wat ze nodig hebben en wanneer ze klaar zijn. Bovendien geeft Corocor advies over welke mogelijkheden van schoonmaak en herstel er zijn en denkt mee in oplossingen. Door de afdeling Schadeherstel van de NS kan zo de beste keuze gemaakt worden wat schoongemaakt moet worden op locatie en in de trein kan blijven, wat in een speciale conditioneringsruimte moet worden schoongemaakt en wat vervangen dient te worden. “Prima partij om mee samen te werken. Niet de goedkoopste, maar kwaliteit gaat voor.”