Sponsoractie

IMG 20220524 WA0006 1

Corocor is al een aantal jaren lid van MVO Nederland. MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Belangrijke thema’s in dit kader zijn klimaatverandering, arbeidsomstandigheden, vergrijzing en verantwoordelijkheid dragen voor de maatschappij. Heel breed en veelzijdig dus.

Dat de oorlog tussen Rusland en Oekraïne ook invloed heeft op ons hoeven we niet uit te leggen, denk alleen al aan de verhogingen van de grondstof- en brandstofprijzen. Maar wat te denken van alle Oekraïense vluchtelingen die huis en haard achter laten om elders een veilig onderkomen te vinden. Aankomen in een land waarvan je de taal niet begrijpt, niet wetend waar je de komende nacht door zult brengen geeft grote onzekerheid.

IMG 20220524 WA0005

In dit kader heeft de wereldwinkel in Meppel in samenwerking met de Odd Fellows uit Meppel een actie opgezet. Er zijn 200 zogenaamde taaltassen gevuld. Op de tassen staan een groot aantal algemene woorden en begrippen in het Nederlands en Oekraïens gedrukt. De tas is gevuld met wereldwinkel ingrediënten, een fietskaart van Meppel e.o., cadeaubonnen en overige informatie van Meppel en omstreken.

IMG 20220524 WA0008 1

Corocor heeft deze actie gesponsord en hoopt zo een klein steentje bij te dragen en een glimlach op het gezicht van de vluchtelingen te zien verschijnen.