WAT IS KEURMERK SCHOON?

Logo Keurmerk Schoon RGB

Corocor is lid van Schoonmakend Nederland en in het bezit van het keurmerk schoon. Maar wat betekent dat?

Schoonmaak- en glazenwassersbedrijven die lid zijn van Schoonmakend Nederland zijn in het bezit van het Keurmerk Schoon. Dit keurmerk staat voor professionaliteit en financiële betrouwbaarheid. De bedrijven houden zich aan wet- en regelgeving, gaan netjes om met hun personeel en hebben de administratie op orde.

DAAROM WERK JE MET EEN KEURMERKBEDRIJF

Een herkenbaar keurmerk helpt jou een professioneel en eerlijk schoonmaak- of glazenwassersbedrijf te herkennen. Een bedrijf met het Keurmerk Schoon bewijst op vier vlakken te zijn getoetst en goedgekeurd. Het bedrijf:

  • heeft de financiële en personele administratie op orde;
  • past de CAO correct toe;
  • komt de contractverplichtingen na;
  • draagt bij aan een duurzame marktwerking.
Afbeelding1

DE EISEN VOOR HET KEURMERK SCHOON

Om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Schoon, dient het schoonmaakbedrijf te voldoen aan drie eisen:

  • in het bezit zijn van de NEN 4400-1 (SNA-norm), waarmee de financiële en personele administratie op orde blijkt;
  • de Code Verantwoordelijk Marktgedrag ondertekend; een initiatief voor duurzame marktverhoudingen in de schoonmaak- en glazenwassersbranche;
  • voldoen aan schoonmaak specifieke eisen; zoals duidelijke communicatiestructuur tussen schoonmaak- en glazenwassersbedrijf en opdrachtgever, het periodiek meten van kwaliteit van schoonmaakwerk, beschikken over de juiste verzekeringen en het juist toepassen van de cao.

De eisen gelden voor het hele concern. Alle werkmaatschappijen die schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren, moeten voldoen aan de lidmaatschapseisen en een keurmerktoets ondergaan.

KIES VOOR ZEKERHEID. KIES VOOR KEURMERK SCHOON!