Corocor werkt in verschillende branches. Hieronder enkele citaten van klanten

“Corocor de vaste partner van NS levert topkwaliteit”

Voor de NS is er geen twijfel mogelijk. Corocor Technische Reconditionering wordt voor het reinigen van treinstellen na een brand of kortsluiting op relaispanelen altijd ingeschakeld. Andere reconditioneringsbedrijven leveren deze topkwaliteit niet. Na een brand is het van belang dat het treinstel zo snel mogelijk grondig wordt schoongemaakt om brandlucht in de rest van de trein te voorkomen.
De NS heeft een eigen afdeling Schadeherstel onder leiding van Randy Pen. De medewerkers van deze afdeling houden zich onder andere bezig met het herstellen van allerlei soorten schades aan NS materieel. Zoals beschadigde treinen na een botsing, herstel polyester schades en het lijmen van ramen van treinen. Voor het herstel van een treinstel na een brand wordt altijd Corocor ingeschakeld. Rob Vis Dieperink en zijn team zijn dé experts in het schoonmaken en herstellen van zowel de inventaris van de trein als elektrische componenten.
“De medewerkers van Corocor hebben veel kennis van elektra-systemen en hoe deze schoon en werkend te krijgen na een brand”, aldus Randy. “Poederblussers beschadigen de elektronische systemen maar de specialisten van Corocor maken deze systemen schoon in een conditioneringsruimte en daarna worden ze in droogkamers gedroogd. Hierna werken de systemen weer prima en is vervanging niet nodig. Een mooie duurzame oplossing.”
Wat Randy zeer op prijs stelt is het totale plaatje wat Corocor biedt: betrokken medewerkers met verantwoordelijkheidsgevoel van directie tot werkvloer. Heldere, duidelijke en open communicatie over wat ze doen, wat ze nodig hebben en wanneer ze klaar zijn. Bovendien geeft Corocor advies over welke mogelijkheden van schoonmaak en herstel er zijn en denkt mee in oplossingen. Door de afdeling Schadeherstel van de NS kan zo de beste keuze gemaakt worden wat schoongemaakt moet worden op locatie en in de trein kan blijven, wat in een speciale conditioneringsruimte moet worden schoongemaakt en wat vervangen dient te worden. “Prima partij om mee samen te werken. Niet de goedkoopste, maar kwaliteit gaat voor.”

Nederlandse-spoorwegen-NS-logo

Zone College Doetinchem

ICT manager René van Veen is dankbaar voor de steun van Corocor direct na de brand. Hij had geen idee van de impact van deze brand. De gehele school had rook- en roetschade, terwijl hij zelf dacht: “Ach, brandje in twee lokalen. Dat is snel op te lossen, dan kunnen die lokalen weer gebruikt worden. De impact van deze brand heb ik echt onderschat.” De professionaliteit en ervaring van de medewerkers van Corocor bleken meteen. Zij wilden allereerst zo snel mogelijk met de ICT manager van de school in contact komen. Zij namen een adviserende en ondersteunende houding aan, waardoor de meest essentiële apparatuur direct kon worden gereinigd, zoals netwerkapparatuur, laptops, touchscreens en dergelijke. Hierdoor konden de leerlingen alweer snel toetsen en examens maken met de laptops. “De medewerkers van Corocor maakten een perfecte inschatting van de urgentie. Het schoonmaken van andere technische apparatuur kon nog even wachten. Zij creëerden snel een zo goed mogelijk werkbare situatie.” Het Zone college waardeert deze hulp van Corocor zeer, zeker omdat het vaste personeel geen ervaring heeft met dergelijke situaties.

Zonecollege

Eneco Bio Golden Raand in Farmsum

“Na de brand in een van de twee transportlijnen was Corocor was snel beschikbaar om aan te vangen met het schoonmaken. Eerst werden trappen en leuningen schoongemaakt om in ieder geval het gebouw weer normaal te kunnen betreden. De schoonmaakwerkzaamheden zijn verricht tijdens het in bedrijf zijn van de bio-energiecentrale nadat de firma Bilfinger het gebouw compleet van steigers had voorzien.

Alle wanden, het plafond, de metalen draagconstructies waar de machines op staan en de machines zelf, waren met een dikke laag roet bedekt, die in vier weken tijd door tien medewerkers van Corocor is verwijderd, terwijl de centrale gewoon operationeel was. De zeer deskundige technische medewerkers hebben de elektromotoren en tandwielkasten inwendig bekeken, schoongemaakt, gerepareerd en waar nodig vervangen. Ik ben zeer tevreden over de snelle beschikbaarheid van de mensen van Corocor, die de schoonmaakwerkzaamheden op zo’n korte termijn hebben uitgevoerd. Het directe contact met Rob Vis Dieperink verliep prettig. Problemen werden direct opgepakt en we werden op de hoogte gehouden van alle details en de laatste stand van zaken. Prima communicatie en dat heb je nodig in zo’n periode”.

Siem Lok
maintenance manager Eneco Bio Golden Raand in Farmsum

referenties-Eneco-Bio-Golden-Raand_CT_Corocor-Technische-Reconditionering